Hverdagsblikk

Middagen.

Det blir ofte slik i min familie at det er jeg som lager middagen. Mye fordi jeg liker å lese oppskrifter, jeg liker og lage mat også liker jeg å smake forskjellig fra gang til gang. Traust enkel middag er flott det, men når du klarer å sprite opp en relativt enkel rett slik at den blir 100 ganger mer smakfull og et syn for øyet føler jeg lykke. Lykke over at jeg klarer og kombinere samtidig som jeg kan glede andre. Det er ikke mye som slår samvær over et godt måltid. Små gleder 🙂

Livet er nå en gang slik at vi lever mye på sansene våre. Vi lukter, føler, ser og smaker. Tenk så heldige vi er som har en skaper som har tenkt på alt når han skapte naturen og livet. Ting som kanskje ikke smaker så veldig bra alene, får en boost når du kombinerer med andre råvarer. Vi har så utrolig mye råvarer å velge mellom, så til slutt blir det bare fantasien som begrenser.

«Heromdagen» tenkte jeg å servere spagetti med en hjemmelaget pastasaus sammen med kyllingkjøttboller. Helt greit, men etter å ha gått over kjøleskapet fant jeg en mangosalat vi hadde fra dagen før og en halv pose kålrot salat fra Kiwi. I kålrot salaten tilsatte jeg 2 ts hvinvitseddik, 3 ts olivenolje, 1/2 ts sukker og 2 klyper salt og blandet godt.

Pastasausen ble laget av :

1 Løk
1 ts olivenolje
1 stk hvitløksfedd
1 boks cherry tomater
1 dl vann
1 ss oregano krydder
1 stk grønnsaksbuljongterning
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts sukker.

Jeg stekte løken i litt olje til den ble blank og tilsatte så resten av ingrediensene. Kyllingkjøttbollene fikk en omgang i pannen og ble deretter puttet i gryten med pastasaus. Småkok til middagen er klar til å serveres.

Mango salaten lagde jeg av:
1 stk stor mango
2 stk tomat
0.5 stk agurk
1 stk paprika
2 ss fersk koriander
0.5 stk lime, saften fra
0,25 ts chilli krydder

Pasta’en kokte jeg som beskrevet på pakken.

Så var det bare og dandere med kålrot salat, litt mangosalat ved siden av og spagetti toppet med kyllingkjøttboller og revet ost.

One Comment

  • Wera Woie

    Det smakte helt fortreffelig! Mmmm.
    Jeg er så takknemlig overfor min kjære Henrik og vår store skaper, for maten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *