
Kremet pasta med kylling.
Som mann er jeg overhode ikke flau over at jeg leser mat oppskrifter. Jeg elsker mat, og liker veldig godt å utvide smaks horisonten min. Derfor leser jeg mat oppskrifter. «Heromdagen» kom jeg over en enkel oppskrift på godt.no på «Kremet pasta med kylling«. I kjøleskapet hadde vi det meste som skulle til, så vi satte igang. Jeg og jentene.
Jøye meg så godt og enkelt det var. Det ble en perfekt middag som smakte godt og mettet godt. Som tilbehør laget jeg hvitløksmør som jeg smørte inn i 4 stk små baugetter. Det ble perfekt til den gode smaken i pasta retten.
Siden jeg/vi syns dette ble så bra vil jeg gjerne dele oppskriften med deg. Dette er en oppskrift til 4 personer.
3 stk kyllingfile eller kyllingbryst med skinn
150 g bacon eller spekeskinke
350 g tagliatelle eller pastaskruer
1 ss smør
2 fedd hvitløk finhakkede
3 dl fløte
2 dl kokevann fra pastaen
1.5 dl parmesan+ ekstra til servering
1 bunt persille
salt og nykvernet pepper
olje til steking
1 stk sjalottløk mellomstor, finhakket
I oppskriften står det bacon eller spekeskinke. Siden vi ikke spiser svin droppet vi dette. Du kan sikkert med hell bruke fenalår hvis du har råd. Jeg bruker å lage mitt eget fenalår. Hvordan jeg gjør det kan du lese her.
Kok opp pastavann. Skjær kyllingen i to på langs (vannrett). Skjær bacon/spekeskinke i små biter. Krydre kyllingen med salt og pepper.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Sprøstek baconet/spekeskinken, legg det over på en tallerken eller i en liten bolle. Stek kyllingen i samme panne. Stek på begge sider til kyllingen har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt. Løft kyllingen ut av pannen så lenge.
Tørk pannen og tilsett smør, eller dropp smøret og bruk baconfettet som allerede er i pannen. Tilsett hvitløk og sjalottløk og fres til løken blir myk og gyllen.
Kok pastaen «al dente». Ta vare på 3 dl av kokevannet når du heller av pastaen. Ha fløten og 2 dl av pastavannet over i pannen med løken. Kok opp og la blandingen koke i 2 minutter, eller til den tykner noe. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen, den skal bli saftig og delikat. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet. Virker den tynn vil den tykne etterhvert. Vend inn bacon, kylling i biter og hakket persille. Serveres med det samme!
Vel bekomme.

