Hverdagsblikk

Mitt daglige brød.

Det jeg vil fortelle deg om er noe vi alle møter på en eller annen måte i løpet av dagen. Brødet. Brødskiva er i Norge en viktig del av matpakken. Matpakken trenger ikke være kjedelig, smakløs eller lite innbydende. Med litt innsats kan du lett få en matpakke som både ser ut og smaker bra.

Det er ikke matpakke tips jeg skal gi deg, men et lite brød tips.

Skal du kjøpe et godt brød koster det fort mellom 36 ,- og 40,- kroner i butikken. Selvfølgelig får du også kneip til rundt 7 kroner. MEN…

La oss si at et brød varer i to dager for en vanlig familie. Det blir 182,5 brød i året. Hvis du da kjøper et brød til rundt 37 kr hver gang du kjøper brød, koster det 6752,5 kroner i løpet av et år.

Med en liten egeninnsats kan du redusere denne kostnaden til 2281,25,- og samtidig nyte et godt næringsrikt brød som både smaker godt og gjør seg godt i en matpakke. Og bonusen er at du sparer 4471 kroner i året 🙂

Å bake brød er ikke vanskelig. Arbeidet blir lettere hvis du har en kjøkkenmaskin. Jeg bruker å kjøpe 2 stk. korn blanding fra Møllerens. Begge pakkene går i bollen, en pose tørrgjør tilsettes, og rett mengde lunket vann helles sakte i melblandingen mens kjøkkenmaskinen gjør resten. Etter 10 minutter har du en fin deig som du deler opp i fire like stykker. Rull ut hvert stykke til fire lange pølser og legg dem i en smurt brødform. Så dekker du brødformene med et kjøkkenhåndkle og lar dem stå et lunt sted mens brødene hever til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 til 60 minutter eller mer alt etter temperatur.

Sett brødformene i en forvarmet ovn på 220 grader og stek i 45 minutter. Jeg bruker å ta ut en form, helle ut brødet og banke litt i bunnen av brødet. Bunnen skal ha en fin farge og når du banker lett på brødet skal det ha en litt hul lyd. Da er det ferdig.

Så er det bare og sette seg ned med en nystekt brødskive med brunost og et godt glass melk til. Mmmm, hverdags lykke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *