
Tyttebærsalt
Noe av det beste jeg vet er ting som er gratis. Det er mye fint du kan finne i skogen som er gratis og en av mine favoritter er tyttebær. Tyttebær finner du gjerne i lyse skogsområder, og ofte i hogstfelt. I mer skyggefulle steder er det blåbærlyngen som utkonkurerer tyttebæra.
Hver høst er jeg ute og henter meg en god dose tyttebær. Av de lager jeg gjerne en god porsjon rørte tyttebær. Resten fryser jeg hele, men en del av dem liker jeg å lage tyttebærsalt av. Tyttebærsalt er utrolig lett å lage, får en utrolig fin rosa/rød farge og tar seg godt ut på middagsbordet. Tyttebærsalt kan brukes til alt, men egner seg veldig godt til viltkjøtt.
Oppskrift.
1 kopp tyttebær
2 kopper havsalt
Ha salt og tyttebær i en food prosessor og kjør støtvis til du har en homogen massen. Ikke kjør for lenge. Du vil ha grovsalt struktur.
For å tørke bruker jeg en dehydrator. Det er en tørkemaskin spesielt laget for å tørke matvarer men det går fint ann å bruke en stekeovn.
Fordel massen utover et bakepapir på stekebrettet og sett i ovnen på ca 50 grader med døren på gløtt.
Sjekk ca. hver 1.5 time og rør rundt i massen slik at det ikke blir en stor flat hard kake. Du vil at det skal se ut som havsalt når det er ferdig.
Etter ca. 5-6 timer er saltet ferdig tørket. Det er viktig at det ikke er mer fuktighet igjen. Er det helt tørt har det LANG holdbarhet.
Tyttebærsaltet lagrer du kjølig og mørkt. Da holder det seg godt.
Hvis du er bedagelig anlagte eller ikke har tid til å lage tyttebærsalt selv skal du ikke se bort i fra at jeg kan lage for deg. Følg litt med på mine sosiale medier så dukker kanskje tilbudet opp 🙂


