Hverdagsblikk,  Oppskrifter

Lasagne

Når jeg lager middag liker jeg å lage middag for flere dager på en gang. Denne oppskriften som jeg har funnet på gladkokken.no gir 4 middager til 2 personer.

Dette er en god oppskrift på lasagne. Det tar litt tid å lage den så beregn god tid. Det er mange steg som skal gjøres.

Jeg liker å finne fram alt først og gjøre det klart før jeg begynner.

Kjøttsaus
1 000 gram kjøttdeig
4 stk gulrøtter
1 stk gul løk
2 stk stangselleri
6 fedd hvitløk
1 boks tomatpure
2 bokser hakkede tomater
2 dl oksekraft
1 ss rødvinseddik
1 ts chiliflak
2 ts sukker
olivenolje til steking
salt og pepper

Kutt opp i mandolinen.
3 store gullerøtter
2 stangselleri
2 mellomstore løk

Ha oppi 1 ts hvitløk Pure, 1 ts chiliflakes sammen med de oppkuttede grønnsakene.

Åpne 1 boks tomatpure og ha oppi 2 ts sukker i tomatpure boksen.

Stek gullerøtter osv. myke i medium varm gryte med litt olivenolje.

Ha i tomatpure med sukker og stek litt til før du har i 2 dl grønnsaksbuljong, 2 bokser hakkede tomater og 1 ss rødvinseddik.

La det putre mens du steker 800 – 1000g kjøttdeig.
Ha den stekte kjøttdeigen oppi gryta og la det putre minst 1 time.

Ostesaus:

3 ss smør
3 ss hvetemel
8 dl melk
50 gram ridderost / hvit ost
50 gram parmesan
2 ts dijonsennep
1 ts malt muskat

Smelt 3 ss smør og rør inn 3 ss mel.
Tilsett 8 dl melk litt og litt og rør godt så det ikke blir klumper.

Kok 4-5 min og tilsett 50g ridderost/revet ost, 50g parmesan og 2 ts dijonsennep. Smak til med salt, pepper og 1 ts malt muskat.

Oppskriften passer til 4 små aluminiumsformer. 2 porsjoner pr. form.

Sette sammen lasagnen

Ha en liten ause ostesaus i bunnen av en liten aluminiumsform.

Legg en lasagneplate i og ha litt kjøttsaus over. Ha en liten ause ostesaus over kjøttsausen.

Så ny lasagneplate, tynt lag kjøttsaus og 1 ause ostesaus.

Gjenta 1 gang. Avslutt alltid med kjøttsaus og ostesaus.

Strø over osten og fersk mosarella.
Sildre over virgin olivenolje med chiliflakes i og litt salt og pepper. Da får du en sprø topp.

Sett formen i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. La den steke i 25 minutter.

La lasagnen hvile i 10 minutter.

Server gjerne sammen med en frisk salat, litt ekstra parmesan og hvitløksbaguetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *